RSS

Pages

Que Sera Sera

Que Sera Sera. What will be, will be.

When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.


Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.



When I was young, I fell in love
I asked my sweetheart what lies ahead
Will we have rainbows, day after day
Here's what my sweetheart said.



Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.



Now I have children of my own
They ask their mother, what will I be
Will I be handsome, will I be rich
I tell them tenderly.



Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be. 


Penah dengar tak lagu ni? Kali ni aku bubuh lagu lama. Lagu lama kan susah nak dengar. Aku takmau bubuh lagu baru or lagu popular. Kalau lagu popular, korang bukak je radio boleh dengar lagu tu en. Bersepah kat luar tu. Sebab tu aku tak suka bubuh lagu2 yang popular. Paling kurang pun aku bubuh lagu yang popular suatu masa dahulu.

Lagu ni childhood song kebanyakan orang, macam aku. Lagu ni kira lagi tinggi taraf drpd Twinkle Twinkle Little Star hoho. Masa aku tadika tadika, lirik lagu ni ada kat buku English muka surat belakaaaang skali. Tapi lirik dia dah edit sikit la.

Setelah lima atau enam tahun aku dok menyanyi je lagu ni, baru semalam aku tau apa maksud Que Sera Sera. Dulu mati2 aku ingatkan tu nama orang -.- Rupa-rupanya Que Sera Sera stands for What Will Be, Will Be.

Bukak je blog aku sendiri, aku rasa mcm aku tgh tgk cerita klasik. Macam Gone With The Wind, Alice In Wonderland, The Phantom of the Opera etc. Aku suka tengok movie lama, sebab baju perempuan lawaaaaaaaa! Hoho.

Que Sera Sera :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS